Feelgood...

Igår tittade jag på Water for elephants och nu ser jag på The Holiday under mina nyårsförberedelser! Riktiga feelgoodfilmer, och den förstnämnda är faktiskt en av mina favoritfilmer. Så vacker hela filmen i den gammeldagsa cirkusmiljön!
Nu ska jag sova snart, måste upp och trängas med alla andra sista minuten-människor på Systembolaget!






Lördag..,

Gaah, om jag fick önska en ny julklapp så skulle det vara att få sooova! Jag minns inte när jag fick sova utan väckarklocka senast, och jobbet och julstressen börjar ta ut sin rätt. Imorse kändes det sjukt jobbigt att kliva upp och göra mig klar för dopet, men det måste ju göras. Plattade håret för att dra ner på tiden, haha ;-)





Dop...

Idag var det dopdags, trevligt med släktträff igen :-)





Bankningen till julafton...

I år bakade jag och Evelina tillsammans! Det blev en mastig chokladtårta med vit choklad-frosting och Red velvet cake med whipped cremecheesefrosting. Mums! Snacka om tårtkoma efteråt :-)







Liten Nisse...




Bortbjuden...

Ikväll är jag och syrran hemma hos en i hennes gamla gäng. Just nu spelar vi spel, men jag kan ju inte påstå att jag bidrar med så mycket ;-) När det gäller allmänbildning så måste jag ha sovit i skolan!





Nu är det nära...

Dan före dopparedan! Jäklar vad stressigt det har varit dom senaste dagarna. Jag jobbade två normala arbetsveckor för mig inklämd på förra veckan, så det känns som att jag har bott/bor på jobbet just nu. Det är ju öppet så jäkla mycket extra timmar i jul, så vi som jobbar lär väl få sova ikapp på julafton! Ja inte vet jag, men nog tycker jag att man borde kunna köpa sina julklappar under dom normala öppettiderna... Nu ska jag bege mig dit igen, sen är jag äntligen ledig i två dagar (för att det är stängt, haha)!





Inte 100...

Jag trodde att jag skulle må toppen vid det här laget, men det känns fortfarande i kroppen att det inte är helt 100. Fick världens huvudvärk, så var tvungen att lägga mig istället för att titta klart på filmen jag strösåg på. Det är ju precis vid sånahär tillfällen som jag behöver den där tvn i sovrummet!


Orkar inte ens ta bort sminket när det dunkar i huvudet!


Julklappar som räddar liv...

"Nu är det enklare än någonsin att göra något gott. Genom att handla UNICEFs fältprodukter hjälper du barn över hela världen att överleva och utvecklas. I gåvoshopen på unicef.se hittar du allt från vaccin och medicin till fotbollar och skrivböcker. Produkterna skickas till de barn som behöver dem mest och du får ett fint gåvobevis att ge bort i julklapp. Köp julklappar som räddar barns liv!"



Foto: Unicef 

Svenska Hjältar...

Av alla galor som sänds så måste jag säga att Svenska Hjältar är min favorit. Det är på något sätt lite skönt med en gala utan fokus på insamlingar och som bara sätter fokus på att hedra vanliga, godhjärtade medmänniskor! Det är verkligen som det sas i början; man tänker bara på att världen är en ond plats när man hör och ser all skit som händer. Sen får man höra om dessa vardagliga hjältar som i vissa fall riskerar sitt eget liv för någon annan. Och mitt hjärta känns så fullt av kärlek att det känns som att det ska sprängas. Jag vill bli som ER! En dag hoppas jag att jag också kan göra skillnad för någon annan. Gärna inte pga jag går bort i förtid, men jag är donator om det skulle ske. Det borde du också bli! En dag kan det vara just du som behöver ett nytt organ! Man kan bland annan gå in på livsviktigt.se.


Mitt kort har legat i plånboken i så många år att jag inte ens minns när jag registrerade mig!




Mina senaste dagar...

Det finns så mycket värre saker att åka på än en förkylning, men mina förkylningar är fan inte i klass med dom flesta andras! På riktigt! Det är inte lite nästäppa och halsont, det är snor som rinner eller en näsa som är så täppt på nätterna att jag vaknar av andningssvårigheter, tårar som rinner ur mina rödsprängda, ljuskänsliga ögon, feber med feberfrossa, ett dunkande huvud och sprängande bihålor. Jag ser ut som sju svåra år när jag är hemma och ligger däckad i flera dagar. Nu har jag varit tvungen att åka på jobbet (tack gode Gud för smink) och det har gått bättre än jag trodde. Det är nästan som att jag i vissa stunder har känt mig lite friskare då jag inte hinner känns efter hur jag mår på samma sätt som hemma. Men igårkväll så kändes det som att mitt huvud brann och att jag skulle ha 40 graders feber, så jag var tveksam till jobbet, men det gick okej :-) Nu borde det ju börja avta!


Såhär har mina senaste dagar sett ut ;-)


Today has been cancelled...

Är det inte märkligt att när det enda man tänker på är att man absolut inte får bli sjuk, så är det precis det som händer! Jag får väl på något plan vara tacksam över att det är en förkylning och inte magsjuka. Det är ju svårare att jobba när man ska spy två gånger i timmen, och jag kan verkligen inte vara hemma från jobbet den här veckan. Helt omöjligt! Jag har inte tappat hoppet helt än om att det kanske inte är en megaförkylning den här gången, utan att det ska kännas bättre imorgon igen. Idag är jag ledig så det blir säng/soffläge hela dagen!





Barnvakt...

Idag var det premiär för mamman att lämna bort barnet, och jag blev den utvalda barnvakten. Jag är ju inte riktigt van att ta hand om bebisar ensam, men det är väl en vanesak ;-) Det gick iaf bra, vi tittade på massor av Pingu och myste i soffan!





Sparkle...

Igår innan julbordet så kom Julia och Linnea hit och jag lackade deras naglar. Jag bytte färg på mig själv tidigare under dagen också! Poängen var iaf att både jag och Julia fick beröm från olika håll från olika kunder på jobbet idag, för våra glittriga naglar. Lite kul tycker jag ;-)
Jag testade Midnight glitter och Julia lackades med guldlacket!




Bara för att ni ska se hur det glittrar ;-)

Lussekatt är en skatt...

Efter stormens besök så blev mammas hus utan el, så igår fick jag all frysmat av dom. Jag kan ju säga att min frys inte har varit så välfylld på väldigt länge, haha! Det var ju också väldigt tråkigt att mamma nyss har bakat lussekatter så dom också fick flytta hit ;-) Jag älskar mamma lussekatter, bästa på jorda! Sen tycker jag att bullarna med vit choklad är ännu godare, men det är ju inte samma sak :-)





Lördag...

Det var riktigt mysigt att gå på Julbord ikväll, jag har inte varit på tre år nu. Inte sen vi gamla Wedinare splittrades, det gör fortfarande lite ont i hjärtat när jag tänker på det. Vi hade verkligen roligt tillsammans när vi hade tre butiker som hörde ihop. Nu har vi fortfarande roligt, men vi är ju betydligt färre i personalstyrkan!

Hur som helst, jag tycker ju att det är väldigt mysigt att åka båt, det är roligare när det händer nånting än att man bara sitter och äter, speciellt eftersom jag inte ens gillar julmat ;-)
Nu varvar jag ner i soffan framför TV4 Play och Så mycket bättre :-)







Besök på jobbet igår...

Hehe <3





Julbord...

Imorgon ska jag på julbord med jobbet. Bäst att havet är lugnt då vi ska guppa på denna båt i tre timmar ;-)
Jag undrar vad man ska ha på sig?


Medvind.

Dopet närmar sig...

Nu läsar inte syrran min blogg, så ni behöver inte dra efter andan ;-) Den riktiga doppresenten lägger jag inte ut än (jag älskar den) ifall hon av nån kosmisk anledning skulle dyka in här, men denna tänkte jag dela med mig av! Jag och Evie har köpt tillsammans som vanligt. Så gosig och enorm! :-)





Det var en gång ett stort träd...

Som blev lite mindre igår! 







Luciamorgon...

Jag kom iväg till jobbet imorse, så allting gott! Jag och min kollega Linnea åkte faktiskt extra tidigt för att gå på lite Luciasång och lussefika som Birsta ordnade för personalen. Mysig start på dagen även om jag var sjukt trött imorse. Ivar höll mig väldigt vaken inatt!





Det här har jag aldrig råkat ut för...

Ivar är på besök och det känns inte alls bra! När hela stadens bussturer är inställda pga stormen så måste det vara illa! Och jag som öppnar butiken imorrn, jag hoppas att det avtar innan dess... Jag får ångest!






Från glöggis...





Gjort idag...

Lånar Marris Insta för att visa vad vi har pysslat med hela kvällen ;-)





Min taniga gran...

Jag förstår varför dom använder sin andra gran, det var en liten, tanig sak som jag har lånat ;-) Annat än en äkta kungsgran med andra ord, men det var snällt att jag fick låna den, blev ju lite juligt där i hörnet :-)
Jag hade tydligen samlat på mig en hel del kulor som jag hade glömt bort. Gick inte att använda alla på minigranen så jag fick tom en massa över!










Julgran...

Idag har jag och mamma klätt deras julgran! Ingen av oss är ett fan av plastgran, men det är ju smidigt så Anders vann årets kamp, haha! 
Jag ska faktiskt ha en plastgran i år jag med, jag kan inte hålla på att släpa en äkta uppför trapporna och sen ner igen när det rasar barr! Bökigt utan bil också. Hade tänkt att skippa gran helt tills jag hittar en som jag verkligen tycker om, men pappa hade en över och jag vill ha lite julkänsla hemma! 





Jag älskar valpar...

Nu har mamma och Anders bekant valpar igen, så efter kalaset igår så åkte vi dit. Gud, villa sötnosar det är i denna kull! Så himla fina i färgerna :-)









Juligt...

Jag gjorde en julvimpel i förrgår till köket. Jag blir så less på mig själv, jag kom på att jag ville ha en runt 17-tiden då jag stod ensam på jobbet. Då var det för sent för att springa runt Birsta och titta, Panduro hade ju tex varit trevligt att köpa tillbehör ifrån! Jag kan liksom inte acceptera att jag inte kommer att ha en samma dag, så istället skrev jag ut grejor från datorn och satt och pysslade till sena kvällen. Jag blir nästan orolig, varför klarar jag inte av att vänta, och varför kan jag aldrig begränsa mig istället för att vara vaken halva nätterna grinfärdig. Som när jag fyllde 25 år tex, mitt kalas höll på att ta knäcken av mig med alla förberedelser. Men likt förbannat så kan jag inte skita i ballonger, serpentiner och  att pizzabitarna ska tryckas ut i hjärtformar och att melonbitarna i salladen ska tryckas ut i stjärnformar! Allt måste vara lika perfekt som jag har föreställt mig. Finns det nån diagnos för detta? 





Kalas...

Idag ska jag på kalas hos syrran. Igen, dom avlöser varandra hela oktober-februari, haha! Jag ligger redan nu med tunga ögonlock i soffan och väntar, jag råkade vara uppe till efter kl 03 inatt och tittade på Paradise Hotel. Varför? Jag gillar ju inte ens det programmet!





Grattis...

Hur kan denna unga kille ha delat ett land så? Jag tycker att det är helt sjukt vad killen har fått stå ut med, allt detta hat! Tänk om det var er bror, son eller pojkvän?! Att ha olika åsikter är okej, men från det till allt hat som han har fått ta under hela tiden. Fy! 

Grattis Kevin, jag tycker att du är bra ;-) Och vinnarlåten är fantastisk!









Tror jag börjar bli galen...

Alltså, den här kvällen, herregud! Det var längesen jag skrattade tills tårarna rann, men det har jag gjort ikväll! Till vad? Mig själv, haha! Jag är så trött och så yr så allting blir ju lite mer rörigt och roligt ;-) 
Först slår jag in födelsedagspresent till Karro, och kommer på sen att jag har glömt att lägga i själva presenten. Sen skriver hon fel på min mosters status, och det har jag legat och skrattat åt för mig själv i en halvtimme, haha! Åh, dessa bilder från hennes bongouppträdande i mitt huvud... 





Till köket...

Roliga grejor till köket :-)





Pussgurkan...

Min pussgurka är out of town denna vecka, så jag har inga hamsterkinder att nypa på. Vi som har hängt så mycket på sistone, saknar ju lillfisen :-)





Äntligen röda...

Jag har fått nagellacksfnatt, köpte en färg till idag! Midnight glitter <3 Det finns en anledning till att jag har gått lite bananaz, och det är för att dom har specialpris på grejorna just nu!
Jag har nyss målat det röda, och jag älskar det. Gillar verkligen att det är olika strukturer i glittret och att bakgrundsfärgen är täckande :-)






Nya lack...

Jag längtade så efter att komma hem från jobbet idag och få testa det röda lacket! Bara för att se i skåpet att ena tillbehöret är slut. Åååååhh!! Så nu måste jag dessutom gå på stan bara för att köpa det innan jag kan börja. Jag har varit utan lack på naglarna ganska länge  nu och det känns så naket!





Ny nivå...

Jag känner mig helt f*cked up idag! Jag är så trött att det har kommit till en helt okänd, ny nivå! Det har knäckt mig att renovera, sova med bebisar, jobba (och jobbat extrapass) och inte haft en ledig dag att bara sova och ta det lugnt på på ett par veckor nu. Jag har lyckats somna två gånger framför tvn bara ikväll , så nu känner jag mig ännu knäppare! Ni vet den där känslan man får när man vaknar och knappt vet vart man är ;-) Men imorrn är dagen min, tjoho!





Första advent...

När jag väl har tid över att blogga så tar surfen slut istället, haha! Nu är den dock tillbaka! Haha, även att jag började skriva raderna ovanför för ett par timmar sedan, men jag somnade i soffan istället. Så kan det gå ;-) Hur som helst, idag är det 1:a advent (nehe), och julskyltning som varje år. Jag har jobbat och tänkte att jag skulle ha gått en sväng på skyltningen, men det blåste så kallt så jag skyndade mig hem istället. Hann faktiskt börja med julklapparna på vägen från jobbet, och det är inte en dag för sent!



Årets stake! Jag måste bara snurra på ettan som visst har vridit sig. Körde med riktigt grön mossa i år, och det blev väldigt fint tycker jag. Sen lite fejksnö på det :-)


RSS 2.0