Tips...

Farsdag kommer runt hörnet, och till dom som inte vill ge bort tofflor/slips/kalsonger i år igen, så får ni två tips här! Dessa står på årets presentlista hos mig! 

Handskar med värmeslingor från Clas Ohlson, perfekt för alla pappor som måste vara ute och skotta en massa snö i vinter.
Hårtrimmer till dom som har gett upp frisörtider, eller borde ;-) Denna är från Philips och kan användas både med och utan sladd, och hår tio olika längdlägen!






Badrum efter...

Mest bara detaljer som är ändrat. Finare hängare, toarullehållare och spegel istället för skåp. Sen fanns det en krok i taket sen innan där jag har hängt en ljuslykta :-) Har lite problem vart jag ska ha tvättkorgen, som ni kanske ser på bilderna, haha!










Badrum före...






Äntligen ny tvättkorg...

Det blev ingen i rotting, snål-Judas dök upp istället ;-) Men den nya känns helt okej ändå, väldigt liten och smidig. Och allt blir bättre än den gamla, skabbiga!





Hårfärgsdilemma genom livet...

Och nu vill jag ha ombre igen, saknar det! Fast med ljusbrun botten istället, vill inte ha det nästan svart igen :-)




Lika som bär...

Jag tycker att det är lite konstigt att nånting som kostar 399kr på Hemtex, kostar 149kr på ÖoB. Jag älskar min rosa filt och mina kuddar från Hemtex, har inte ångrat mig en sekund att jag köpte allt, men det känns ändå som att jag har betalat överpris när man jämför ;-) Får väl tänka att det kanske skiljer på kvalitén, även om det inte är något jag har märkt av hittills! Jag köpte iaf den gråa på ÖoB igår också, då jag har saknat en filt i soffan, och dom är såå mjuka och sköna :-)






White Christmas...

I år kan jag äntligen ha en julgran hemma, så om någon snubblar över en vit plastgran, säg gärna till! Ingen slimmad variant, jag vill ha en fluffig, fast inte enorm :-)






Piff...

Har beställt ett par piffningsdetaljer som jag hoppas dyker upp snart :-)






After work...

Ja, hemma alltså ;-) Jag sitter och stortjuter till Cancergalan nu efter jobbet, speciellt när idolerna sjöng Edvins låt. Dumma, dumma sjukdom! Jag är så tacksam för att jag inte har behövt uppleva denna sjukdom på nära håll, och hoppas att jag aldrig behöver!





Ska Sundsvallarn ta hem det här...

Det verkar onekligen som att det är den där fotbollskillen som tittarna gillar mest! Elin kändes lite mer otippat tycker jag, henne är jag inte så förtjust i! Jag gillar Gabriel jag ;-)

Jag är lite av en sucker för helgunderhållning, och jag tycker att det är jättekul att Så mycket bättre har börjar igen också! Känns som att allt Agnes gör kommer att bli guld! 






Tydligen svårare än det ser ut...

Har tänkt köpa pompoms i typ ett år nu, men det har aldrig blivit av. Har känts lite onödigt utan plats att hänga dom på. Såg dessa när jag var på Ikea i fredags, så då fick det bli dom istället för pompoms. Kändes lite mer tillgängliga för stunden iaf! Köpte tre stycken, dessa två och en vit som är smalare nertill. Vart är den då? Jo, den har jag redan lyckats förstöra, haha! Blev så arg på att den automatiskt hängde sig snett, och det gick inte att fixa till! Får nog fasen bli en rund till istället ändå! 





Lite besviken...

Första gången som jag faktiskt blev lite besviken på gellacket är med den här färgen. Jag har jagat nyansen med ljus och lykta i flera månader för att jag tyckte om den så mycket, men som ni kan se så blev det inte alla samma färg på naglarna som på flaskan! Nu gillar jag färgen ändå, men det var ju inte den jag var ute efter ;-) Annars så är jag lika förtjust i gellacken som vanligt, verkligen en fantastisk uppfinning!





Ikväll är mitt hem ett hotell...

Och nu är det redo för gäster! Min styvsyster och hennes familj bor inte i Sundsvall så dom behövde övernattning från ikväll tills imorgonbitti. Min styvfar tyckte att jag hade det billigaste hotellet i stan, haha, så dom blev inbokad för ett par veckor sen! Klart man får ställa upp för familjen :-)







Dom där dörrarna behövdes...

Känner mig redan mer harmonisk av att slippa se åtminstone ena halvan av röran ;-)






Tv-kväll...

Det är inte mycket jag följer enligt svensk tv, men torsdagar har blivit en riktig tv-kväll för mig! Mycket pga att det är en dag då det jag vill se inte börjar innan kl 21, och då hinner jag hem från jobbet! Vikings och Under the Dome står alltid på schemat :-)





K-klubben...

Vi har en egen klubb, jag och Julia ;-) Finns ingen annan som delar min stora förtjusning för denna familj mer än hon och syrran, haha!





Tisdag...





Snabbis...

Syrran var på Birsta innan jag började jobba idag, så jag hann träffa henne och min lilla prinskorv i typ tio minuter innan jag var tvungen att gå vidare. Han har blivit så stor! Nu sitter han i knät med stadigt huvud och stoppar händerna i munnen och tuggar. 61 cm kärlek <3






Tomt...


Vissa utrymmen är svårt att veta vad man ska göra med, tex det här! Det är ju liksom en konstig sväng bakom badrumsdörren, sen blir den vita väggen till höger den inbyggda garderoben. Just nu får iaf min fina lykta duga, men det ser lite tomt ut :-) Det är konstigt hur fort man vänjer sig, för det känns som att det alltid har sett ut såhär nu! Vill ha hit skänken till vardagsrummet nu så den väggen slipper stå tom, sen är det bara dörrar till bokhyllorna och tvättsställhyllan som fattas. Och den där tvn förstås... Förstår ni hur mycket jag saknar att ligga i sängen på kvällen och se mina serier innan jag ska sova? Sen blir det kanske mer dekoration så småning om!


Måndag...

Ny vecka, nya tag! Måndag igen med andra ord. Själv var jag ledig idag, så det var en skön start på veckan! 
Dagens absolut största besvikelse var när jag såg att det inte fanns ett nytt Kardashian-avsnitt ute, haha! Det är tydligen uppehåll i USA, så jag får vänta en vecka till. Det är ju North som vill titta ut, så det är spännande ;-)






Första gången...

Testade att göra quesadillas för första gången idag. Man får väl jobba sig fram till vilken fyllning man ska ha, men det blev helt klart godkänt för första gången. Jag hade kyckling och ost i mina!





Lampan på plats...

Anders har satt upp min ny(gamla)a vardagsrumslampa nu. Den svarta lampkronan som jag sprejade vit. Nu hänger den ljust och fint ovanför matsalsgruppen :-)





Jobb, migrän, mugcake...

Jag har känt hur en migränattack har legat i bakhåll hela dagen på jobbet. Och som vanligt när man behöver huvudvärkstabletter så finns inga så långt ögat kan nå! Det brukar ju inte gå över då, men kan iaf lindra. Innan jag kom hem så hade den kickat igång (var sjukt mycket folk i Birsta), så en tupplur på soffan var givet. Det är något speciellt mer att slumra till på soffan, förutom att man får panik när man vaknar, så är det väldigt skönt! Kändes iaf lite bättre efteråt :-) Jag fick tom för mig att testa att göra en mugcake för första gången. Tyckte inte att det var en jättehit, men det finns säkert många goda recept ute i världen! En mugcake är alltså en kaka som man slänger ihop på ett par minuter, ner i en mugg och in i micron. Smidigt om inte annat!





Hoho, här är jag ;-) ...

 
 

Köket efter...

Det är inte så stor skillnad på bänken än, men jag har bytt sida på kaffebryggare och burkar, sen har det kommit upp en hel del smågrejs till höger (krokar, griffeltavla) Jag dricker ju inte kaffe, så jag prioriterar att ha större utrymme för mina bakgrejor istället, som fick trängas brevid spisen innan. Sen ska jag hänga upp dom rosa prylarna som ligger på bänken på listen ovanför, men krokarna är spårlöst försvunna. Måste alltså köpa nya innan! 












Köket före...






Kampanj...

Jag kör min egna Skarsgård-kampanj inför Fifty shades! Alexander är precis den killen jag ser framför mig när jag läser boken, nästan helt på pricken. Så jag skulle minsann bli en lycklig tjej om han fick rollen! Jag kan liksom inte glömma en tidig scen med honom i True Blood när han (ursäkta uttrycket) sätter på en tjej som hänger i ett rep, haha! Det är ju som klippt för Alex detta ;-) Jag har ju egentligen tyckt att det inte ska vara nån som är jättekänd från en serie, men alla aktuella killar är ju det ändå (White collar, the vampire diaries, Once upon a time, sons of anarchy, True blood) och då väljer jag garanterat Alex! Heja, heja!!!








Tjejkväll...

Kväll fick jag fint främmande av Jessica, Mickis och Julia! Vi hade bokat fikadejt och Mickis ville se lägenheten, så här fick det bli :-) Har putsat och plockat undan i deras ära idag, så nu är det inga grejor som ligger framme och skräpar längre! Fyllde hela hissen med grejor som skulle till förrådet, och pappa hjälpte mig slänga grejor på soptippen innan! Bara lampkronan i v-rummet som ska på plats nu, sen är det bara småfix kvar. Inser att jag verkligen skulle behöva dom där skåpdörrarna till bokhyllorna, för det ser hemskt rörigt ut nu. Usch...






Detaljer...

Det går trögt nu med inredningen hemma, jag har liksom kommit av mig. Har ingen inspiration heller för tillfället. Jag fick iaf upp två grejor idag, hängaren från indiska och min vadderade anslagstavla. Eller memoboard som det också heter! Har haft stora problem med vart jag skulle hänga den eftersom jag köpte den fina nyckeltavlan från Cervera (hänger ovanför skobyrån där anslagstavlan skulle sitta) också. Men idag blev den helt spontant uppsatt ovanför fåtöljen i hallen. Ibland trillar poletten liksom ner! 

Hallen känns nästan som en walk in closet nu när alla kläder är samlade där, men jag tycker ändå att det blev bra eftersom det finns så mycket yta där. Hade tänkt ställa skänken som jag ska få av syster där först, men den får stå i v-rummet på den tomma ytan brevid matsalsgruppen istället. Förhoppningsvis med en tavelvägg ovanför :-)




Nere...

Ibland har man perioder som känns tyngre än andra. Känner mig lite nere nu, men det brukar ju gå över. Får ofta lite panik över mitt liv, så ibland får jag liksom påminn mig själv att jag bara är 26 år och inte 56! Även om det är svårt att tänka så när man verkligen inte riktigt är på den platsen man trodde att man skulle vara vid den här laget. Ingen stress, ingen press...

Förra veckan fick jag denna av min chef på jobbet, lite peppning i vardagen :-)





Avskedsavsnittet...

Jag tittade på Glee förut, avsnittet när Finn har dött. Blev lite besviken faktiskt, kändes lite konstigt att dom hoppade fram flera veckor och inte gav nån dödsorsak. Men sorgligt var det, det går ju inte att undvika att tänka på att det borde kännas likadant för dom i verkligheten som i serien. Och stackars Lea...




Läste förresten även ikväll att Sandra Oh ska sluta i Greys Anatomy efter den här säsongen, det känns också jättekonstigt! Undrar hur dom skriver ut henne ur serien i denna säsong :-(




What the...

No more Charlie Hunnam as Mr Grey. Okej, han var ändå inte mitt förstahandsval, men jag får lite ont i magen om han ångrade sig pga negativa reaktioner. Det är ju inte hans fel att vi läsare har skapat oss en bild av Christian som en Gud! Det skulle ju inte göra jätteont att titta på typ... Ian Somerhalder eller Matt Bomer (hellre Matt). Fast Mr Grey för mig är faktiskt ljus och inte mörk :-)



Idag var det kalas för stora lilla killen...

Kalas för Ebbe-mannen idag, hela åtta år fyllde han igår! Han som så länge var den lilla, men nu är han den stora lilla i familjen :-) Som dom flesta andra kalasen bidrog jag med tårta, men bara en enkel kitkat-tårta den här gången. Ingen av syrrans barn är särskilt intresserad av tårta, så att stå i flera timmar och göra en figurtårta känns bara onödigt! Kanske till Eskils första födelsedag :-)






Seriös tv-kväll...

Det är nästan tur att De Dejtbara slutar, för såhär kan ju inte alla torsdagar se ut! Man blir så bokad av tvn ;-) Jag som knappt följer nånting alls på tvn, utan kör det mesta enligt sändningarna i USA på nätet!





Hallen efter, del 2...








Hallen före, del 2...







Hallen efter, del 1...






Hallen före del 1...




Tack för idag...

Idag har jag fått besök av både Jessica och Julia, kul! Tråkigt att det fortfarande ser ut som kaos bara, det ligger verkligen grejor överallt. Blir lite matt när jag ser stöket, och frustrerad över grejorna som jag inte kan fixa själv. Är ju inte den bästa på att behöva vänta, så att säga ;-) Tänkte byta hängaren i hallen och skruva upp en i sovrummet, men blev motarbetad i båda fallen. Men har iaf lyckats få upp min stora spegel och nyckeltavlan, och har målat en av två iläggsskivor till matsalsbordet!

Imorgon är det jobbdags, så nu kallar sängen (eller ligger redan i den och bloggar just nu). Godnatt :-)





Inte klart, men inflyttat...

Lamporna är fel, och det ska ligga en annan filt i sängen. Det ska förmodligen upp lite dekoration och kanske nån krok någonstans. Och den där jäkla tvn... Men ikväll blir det iaf premiär i sovrummet!
Mamma och Anders var även här tidigare ikväll och hjälte mig med lite småfix, bl.a. sovrumslampan och en spegel :-)





Färg överallt...

Så här såg jag ut efter målningen igår! Fy tusan vad jag hade färg överallt efter att ha rollat taken. Mitt hår kommer nog aldrig bli detsamma ;-)







Dagen D...

Då kom dagen då det var dags att börja verkställa lite inredningsplaner. Och då låste sig huvudet och jag har noll inspiration, haha! Ska flytta iordning allt imorgon, men jag har ångest över att vara utan sovrums-tv redan nu.





Typiskt mig...

Finns det en vass kant på ett trasigt glas, så ska väl naturligtvis jag lyckas skära mig på den! Så blir det när man ska dricka ett glas cola zero ;-)





Bordet...

Igår blev det oväntad middagsbjudning hos Karro. Hon hade gjort rullader och potatisgratäng med Västerbottenost. Såå otroligt gott, min enda riktiga mat på hela veckan faktiskt!
Det näst bästa var att jag kunde ta med mig bordet (som jag har fått ta av henne då dom inte har någon plats i huset) hem. Så nu har jag redan hunnit måla både bord och stolar redan idag! Det blev ljusare grått än vad jag trodde, hade inte haft något emot ett par nyanser mörkare (ville att det skulle bryta av allt vitt lite mer), men jag målar knappast om pga det. Är kräkless på alla former av målning nu, haha ;-) Det blev iaf bra och mindre kladdigt än jag trodde. Får se om jag fyller i mönstret med guld eller silver sen, som originalet ska vara. Jag tycker egentligen inte att man ska måla om dom där grupperna, men, det här var väldigt gult och missfärgat!






Vit...

Och nu är den vit! Hämtade matsalsbordet hos syrran igår, och köpte ljusgrå färg, så nu ska det målas för fullt! Ikväll kommer även Sandra hem för sin sista helg i lägenheten, så det blir till att jobba och umgås med henne :-) 





Ursäkta...

Ni får ursäkta att vissa kanter på bilderna försvinner, det går inte att ställa in storleken på bilden på bloggappen. Det enda jag har att klaga på!

Hann även med lite nöje...

Jag har också hunnit träffa Karro, Eskil och mamma idag! Jag mötte upp Karro på stan och hon köpte fikabröd, sen for vi hem till mamma och överraskade en liten stund :-)





Spegel, spegel...

Idag har min hand tagit ett break från allt skruvande. Det värker verkligen i handleden efter allt fixande, haha! Dock så har jag faktiskt målat en spegel som jag fyndade för några veckor sen, och spraymålat lampkronan. Jisses vilket jobb att ta bort alla prismor, och nu ska dom snart på igen! Hoppas att det blir bra nu bara :-)





Skruva, skruva...

Det här med att skruva är klurigt! Jag förstår inte hur många skruvar det krävs för att hålla ihop en möbel. Vem hittar på alla konstiga mojänger? Jag har iaf fått ihop en bokhylla ikväll och nu är mina armar helt slut! Trodde nästan att jag skulle hamna under bokhyllan när jag skulle lyfta upp den själv från golvet, haha! Hjälp, vad är det? Kan själv! Förutom när det gäller elektriska saker eller borra i betongväggar ;-)






Förhandsvisning...

Tänkte vänta med nya bilder på hemmet tills allt är klart, roligt med före och efter liksom. Men ni får en smygtitt på den enda biten av lägenheten som inte är totalt kaos, den fixade jag till igår med det som redan fanns hemma :-)





Oväntad tidig morgon...

Vilken chock att vakna av att mobilen ringer för fullt alldeles för tidigt. Det var jobbet som ville att jag skulle öppna idag istället för att stänga. Jätteskönt eftersom jag oftast stänger på vardagarna. Det var bara den lilla parentesen att jag var uppe till kl 2 inatt och skruvade möbler, så det brände i mina ögon bara av att försöka få upp dom, haha! Sen lite linser på det ;-) Jag har för övrigt nog aldrig blivit klar lika snabbt förut, mycket nöjd tjej!




Färdig griffeltavla...

Så blev den, mitt lilla projekt! Känner mig mycket nöjd faktiskt :-)





RSS 2.0