Lussebak...

Idag har jag haft mamma på besök som har hjälpt med med lussebak. Jag bakar inte med vetedeg i vanliga fall, så jag ville veta exakt hur hon gör sina goda lussekatter. Sen gjorde vi också saffransbullar med vit choklad, som är min personliga favorit. Dom är såå goda!
Lite mysigt ändå på 1:a advent och allt!





Julbord...





Igår var jag på julbord med jobbet på Grankotten. Det finns verkligen hur mycket mat som helst där uppe och dessertbordet ska vi inte ens prata om. Galet! Det var inte det smartaste valet att ha en tight klänning på ett julbord, men man lär sig av misstagen, haha!

Habegär...

Det var längesen jag kände ett lika starkt habegär som jag gör efter denna klänning. Jag ser framför mig hur jag bär den en ljuv sommarkväll med fladdrande hår (som förhoppningsvis har växt ut tills dess) på något galej. Jag skulle iofs kunna ha den nu också, men jag tycker att det är en lite halvsvår längd att matcha med skor och strumpbyxor. Får väl testa kanske!



 
 
 

Julgransmatta...

Det blev till att göra en egen julgransmatta ändå i år. Det gick ändå ganska smidigt måste jag säga, och jag blev nöjd. Vet att alla inte gillar min lite puttinuttiga stil, men huvudsaken är ju att jag ska göra det ;-)
 
 
 


 

Bebisgos ikväll...

Julia har fått bebis nr 2, och ikväll var det dags att spana in marängen. Jösses så små dom är, varför kommer man aldrig ihåg det?






Söndagsrelax...

Jag har jobbat hela helgen men ändå försöker jag att få det att kännas som lite helg när jag kommer hem på kvällarna. Den här helgen har det blivit god mat och lite chips. Jag som lagar riktigt middag kanske en gång i månaden, men nu var jag otroligt sugen på pulled pork. Mums! 

Jag tycker på riktigt att det är jobbigt med byxor hemma, så vad passar bättre än att mysa omkring hemma i ett par avklippta strumpbyxor. Iaf tills mina rosa leofleece dyker upp ;-)





This town <3

Lyslördag idag, vilket betyder att all vinter/julbelysning i hela stenstan och i Birsta city tänds med en stor ceremoni. Jättemysigt att stå i folkmassan framför scenen där en kille sjöng Stad i ljus samtidigt som stan tändes slinga efter slinga.





Garderobsrensning...

Nu jäklar är det storrensning i garderoben! Jag har varit hårdare än nånsin och även tagit bort plagg som jag verkligen tycker är fina, men som inte sitter bra. Jag hittar aldrig det jag ska ha, och alla tror att jag har supermycket kläder som sitter som ett smäck, fast jag egentligen snarare känner att jag inte kan ha nånting. En massa koftor har jag hittat rätt på också, perfekt till vintern :-)
Nu har jag en hög med klänningar som jag ska testa sälja, en hög till välgörenhet och några utvalda plagg som jag delar ut till dom jag tycker passar!




Sen hittade jag även några gamla favoritplagg som återigen fick komma ner från vinden och flytta in i garderoben. 







Julen kom tidigt i år...

Jag har officiellt tjuvstartat julen, kunde inte hålla mig längre. Har tom burit ner julgranen för att kunna kolla upp ett par saker, men den ska jag inte dekorera förrän efter advent. Tror jag iaf ;-)






Dubble challenge...

Medans jag ändå är inne i en period när jag tränar, så passar jag på att göra så mycket av det som möjligt på en gång! I fredags sprang jag tom mitt personbästa, och det är ju lite peppande faktiskt. Jag kör dessutom dubbla challenges - crunches och squats! Dag 5 idag och jag vill redan ge upp, haha, det gör ont i benen! Har egentligen inga jätteförhoppningar om resultat, men man kan ju alltid försöka ;-)






Erre herre er party...



Igår vart det lite festligheter igen. Vi blev sju personer hemma till slut och som vanligt är ju förfesterna roligast! Nog för att jag gillar att dansa väldigt mycket, men det blir ju så svettigt ;-) Tack för en kul kväll, tjejer!

Tavla...


Jag tycker verkligen om min Prada-tavla i sann Gossip girl-anda! Och slingan, den är fortfarande grym ;-)

Träna, träna, träna...

Dags att ta tag i träningen igen efter förkylningen, det blev intervaller på bandet och lite övningar på golvet efteråt. Svettigt! Det känns lättare att ta tag i det när jag är ledig istället för när jag kommer hem vid nio på kvällarna, men jag tycker inte att det är kul. Känner mig jättemotiverad ofta, men sen när det kommer till kritan så är det förjäkla tråkigt, haha. 

Trött, svettig tjej...


Till nyår...

Jag beställde en eventuell klänning till nyår igår, frågan är bara vad jag ska göra? Jaja, har man klänningen så kanske festen löser sig, haha!
Jag är inte 100% säker på denna, men jag har sagt länge nu att jag vill ha en massa glitter på nyår. Inget less is more denna gång ;-) 



Jag gillar den enkla modellen, att den har ärmar och slitsen fram!

Längtar efter julpynt...

Jag är så sjukt exalterad över att få julpynta mitt hem att jag skulle kunna göra det nu. Började köpa julgransglitter  i oktober, haha! Jag vet egentligen inte riktigt vad det är jag tror att jag ska lyckas göra, då jag inte pyntar så mycket mer än julgranen. Inte går det i rött heller, så det blir inte den klassiska julkänslan. Det är så mycket som fattas till julgranen så får kanske lägga krutet på den i år. Behöver ny slinga, matta och vita kulor. Och som ni kanske förstår så duger inte vad som helst, jag lägger mycket energi på dom perfekta valen ;-)


Jag vill nog ha den här slingan, tycker ju om den gammeldagsa looken och detaljer. Dock tycker jag att dom nya, trådlösa slingorna är sjukt smarta, men jag har inte sett nån där jag gillar ljusen.

Den perfekta julgransmattan...

Jag vill ha den här julgransmattan, varför kunde dom inte fortsätta att ta in den? Jag vill, jag vill, jag viiill! Det är den mest perfekta jag har sett, haha... Jaja, jag funderar på om jag ska lyckas knåpa ihop nått liknande själv, men vettefan om jag kommer lyckas!





Helgens onyttiga...

Även om det inte varit den piggaste helgen i mitt liv, så känns ändå helgmyset liksom inpräglat. Måste bara ha nånting att fira med. Jag testade den nya mjölkchokladmoussen från Ekströms, och den var riktigt god! Kan ändå vara så att jag föredrar den andra vanliga som fanns eller kanske fortfarande finns.
Det var ju även kladdkakans dag, vilket var svårt att undgå i sociala medier. Dock orkade jag inte baka i fredags, men igår när jag var lite piggare så passade jag på att slänga ihop en vit kladdkaka som jag längtar efter. Tror ni inte på f*n att jag glömmer den i ugnen så den gräddas för länge och blir lite bränd? Sen när jag väl kommer på det och slänger upp den på spisen så inser jag efter ett tag att plattan där jag ställde kakan i siliconformen var på. Jag hade glömt att stänga av den också, lika med en bränt kaka i botten. Suck... Den blev iaf inte helt oätlig, även om den blev mycket torrare än planerat.






Vart är uppassningen...

När man bodde hemma fick man iaf lite uppassning när man var sjuk, nu är det bara sjukt tråkigt. Eller ja, för dom som har en sambo kanske det ingår lite uppassning på avstånd, haha! Jag var tvungen att gå på Apoteket och Ica förut, så inte ens det kommer man undan. Äta bör man ju :-) Efter det har jag dock sovit i soffan och strötittat på tv emellanåt.

Krasslig tjejs morgonselfie!

Sjuk...


Idag är det lite värre då min förkylning bröt ut inatt. Att börja med näsblod kl 7 på morgonen är sådär, men det är ju nässprayens fel. Och utan den kan man knappt andas, en ond cirkel minst sagt! Jag är hemma från jobbet idag och imorgon, vilket inte är vanligt, men efter det hoppas jag må bra igen.

Fikadejt...

Igår var det efterlängtat fikadejt hos Marris! Kan säga att det inte är lätt att få ihop en tid som passar alla, och inte den här gången heller. Men fem stycken lyckades vi skrapa ihop ;-)


Sista bilden har jag snott från Marris instagram :-)


Tisdag...

Kan det sluta regna och snöa och plaska och Gud vet vad. Jag saknar sommaren... Jag har även förmodligen fått halsfluss också som pricken över i:et.






Fixad vinterskrud...




Bästa helgen...

Jag har haft den bästa helgen på länge, med finbesök från norr. Innekvällar har det dock blivit då jag jobbar helg, men vissa stunder vill man ändå ha för sig själv :-) Kollade bland annat på The purge 2, men jag föredrar nog den första. Gillar även att min dator blev svart och att jag inte fick igång den igen på flera försök, så jag trodde att den hade kraschat då det hade blivit blåskärm innan. Tills jag fick kommentaren: men är strömkabeln i? Hahaha, är så jäkla blond ibland ;-)

Ikväll ska jag hälsa på Evie hemma hos mamma och njuta av en ledig morgondag!

Så vackert när andra ska ta smygbilder på en, haha!



Nutellabrownies...

Brownies med två ingredienser: ägg och nutella! Vispa fyra ägg i 7-8 minuter, smält 400gr nutella i micron, blanda ihop, häll i en liten form klädd i bakplåtspapper. In i ugnen ca 20-30 minuter :)
Det smakar okej, men självklart inte lika fylligt i smaken som vanliga brownies.




Drakborgen...

I torsdags var det bara att dra på sig dom bekväma kläderna inför lek och bus på drakborgen. Ungarna blev aaaaldrig trötta, så till slut fick vi dra dom därifrån. Det blev lite rutschkana för oss vuxna också men annars satt vi mest med Eskil i lilla barnhagen och pratade. 





RSS 2.0