Örhängen...

Jag älskar mina nya örhängen, som kan skymtas på bilderna från lördagen. Jag har letat massor efter stora, mörkgröna, men inte hittat några perfekta. Dom här kommer från Forever 21 i Bangkok.





Bäst klädda...

Mila Kunis hade en så sjukt fin klänning på sig från Elie Saab, åh vad fin hon var! Visste ni förresten att hon var ihop med Macaulay Culkin i åtta år (gjorde slut i januari), och att det är hon som gör rösten till Meg i Family Guy!?
Annars var lilla Hailee Seinfeld väldigt söt i sin tyllklänning från Marchesa. Halle Berrys från samma designer var också superfin, och även Anne Hataway i sin Vintage Valentino.
Penelope Cruz blåsa kanske inte var så mycket att hänga i julgranen, men människan födde barn i januari! Hon födde barn för ca fem veckor sen och ser ut sådär nu. Världen är orättvis... ;)









Skönt...

Jag är inte så pigg idag, gick och la mig 5.40 imorse, haha! Och det efter en dag då jag redan kände mig skakis och bakis. Jag skulle åka till pappa och leta efter mina gymnasibetyg nu, men jag hade underskattat mig själv. Det visade sig att jag hade dom i min viktiga-papper-mapp här hemma. Det trodde jag inte, vilken framförhållning ;) Iaf, det spelar inte så stor roll om jag är lite trött när jag inte behöver åka nånstans, så det var skönt att jag hittade dom.


Oscars...

Helt plötsligt fastnade jag framför Oscarsgalan istället för i sängen. Ögonlocken börjar bli väldigt tunga nu, men jag kan inte slita mig riktigt än.


Roligt...

Det var kul att äntligen få dansa loss lite på mitt gamla, kära dansgolv i stan. Me like krogen big time! Eller ja, förutom att vissa killar är så jäkla puckade förstås. Det kom en kille och satte sig brevid mig igår, och han var så sjukt jobbigt. Jag sa rakt ut att han skulle gå till nån annan tjej för att han inte skulle komma nån vart, men nej, han vägrade gå. Jag orkar inte med dom. Annars hade vi det trevligt, jag, Jessica och Mickis :)



 

 

 


Lite vår...

Helgbuketten är framme :)




Getting ready for tonight! Känns skönt att...

img_1125 (MMS)

Getting ready for tonight! Känns skönt att känna igen mig själv i spegeln ;)


Hahaha, den här får jag lyssna på hela dagarna...

Kidsen poppar för fullt, men konstigt nog blir dom stela som en pinne när jag kommer och tittar. Annars ser jag minsann i ögonvrån hur dom dansar så fint ;)




 


Väntar på nytt tillskott...

...i min Sophie Kinsella-samling. Hittills har jag alla pocket på svenska. Det är en lång väntan på pocket ibland, men så värt det när dom kommer. Kopplar inte namnet så är det alltså författaren till Shopaholicserien. Hon skriver även andra, fristående böcker på sidan om, som är minst lika bra. Love her! Och böckerna är skitsnygga ;)





Såhär såg det ut när jag träffade Evelina ...

img_1097 (MMS)

Såhär såg det ut när jag träffade Evelina på Cityterminalen efter resan. Kanske inte ser mycket ut för världen på semesterbilderna, men färgen fanns alltså där ;) nu har jag däremot flagnat bort det mesta. Cry me a river...


Bartendern gav mig en ring...

Jag fick mig en liten beundrare i en bar på Koh Samet. Han tillverkade en liten ring som han envist skulle sätta på mitt vänstra ringfinger. Gissa vad den är gjord av? Ett sugrör! Killar kan minsann, haha ;)





Små, söta, rosa...

Jag har verkligen behövt ett par datahögtalare hur länge som helst. Jag lyssnar i princip bara på musik från Spotify nu för tiden, och dom inbyggda är så mesiga. Titta vad jag hittade på Seven11 i thai! Små, smidiga med rosa detaljer. Kan inte bli mer perfekt. Och mjoo, det är väl säkert ett skitmärke, och dom kan gå sönder när som helst, men so what? Ungefär 70kr kostade dom mig i så fall, och dom håller så länge dom håller! Nu blir det lite mer bas på förfesterna iaf ;)





Tick, tack...

Lite klockhysteri fick jag nog allt i Thai. Köpte fem stycken totalt, men två var faktiskt presenter ;) Love, love, love!






The love we share makes us the same...




It´s not our last name, not the blood in our veins
that makes us brothers siblings.
♥ The love we share makes us the same ♥


Sömntuta...

Här kliver jag upp vid nio varje morgon, och varje gång möts jag av ett: god morgon, sömntuta! Barn är för härliga. Vänta ni bara kids, snart inser ni att kl nio inte är speciellt sent.
Jag känner för övrigt för att sova klockan nio varje kväll för den delen, dagarna blir ju svinlånga när man inte sover länge, haha. Tror inte jag har kommit in riktigt i sömnsystemet efter resan heller, förra gången tog det ett par veckor.

Jaha, annars då? Jo, imorgon är det lön, och det gör mig happy! Stora hål i fickorna efter Bangkok kan jag lova. Imorgon väntas även en smarrig tacosmiddag med familjen, men sen drar jag vidare till mitt lilla hem. På lördag vankas en efterlängtat utgång i stan, tjohoooo! Klackarna i taket :)



Godnatt, mina kära ♥


Första kvällen i Patong...

Kul att man kände sig fräsch en dag, sen jäklar gick det utför, haha! Det kändes som att luften blev fuktigare och fuktigare på nästa ställe, så en frisyr var bara att glömma. Jag gav upp och struntade faktiskt i håret till slut vissa dagar, det var därför jag såg ut som ett penntroll  i slutet av resan (okej, kanske för att jag mådde dåligt också). Haha...




Parasailing...

Jag är fortfarande förvånad över att jag faktiskt gjorde det, höjdrädd och allt. Herregud, jag vågar liksom knappt åka karusell. Det är ändå något som jag var sugen på redan sist jag var i Thailand, jag och Sandra var nog båda lite sugna. Det såg himla läskigt ut när dom landade mitt i vattnet med stenar och allt, så jag vågade faktiskt inte då.
Nu började suget för oss redan i Phuket, men nej, jag visste att jag inte skulle göra det där heller. Det var när vi kom till Koh Samed (el. samet) och såg att man kunde flyga tandem och landa på en båt, som vi verkligen tände till. Men nej, fortfarande för läskigt. Tills näst sista dagen. Då tog staken över och jag kände bara; what the hell. Vi gör det bara! Vi fick med oss Therese och Jonathan också, så då kändes det ännu bättre. Bestämde att göra det sista dagen ändå, eftersom jag hade spytt dagen innan. Var inte så sugen på att riskera något dumt, haha!

Det var lite läskigt, lite coolt, och lite härligt. Dock gjorde det jäkligt ont i magen att dingla i selen eftersom man spände sig hela tiden. Vårt åk skulle vara åtta minuter, och jag är glad att det inte var längre. Vi fick även en härlig kraschlandning i vattnet som skvätte ner hela oss, innan dom hissade upp oss igen. Som sagt, kul att testa, men inget jag behöver göra igen :)









Ganska trevligt att vara gäst hos mamsen, ...

img_1105 (MMS)

Ganska trevligt att vara gäst hos mamsen, när hon kommer in med sånt här till soffan ;)


Måste man klä på sig...

Måste man klä på sig när man är hos päronen? Jag struttar omkring i mina kära pyjamasbyxor hela dagarna, förutom när jag ska ut, haha. Jag kommer vara hos mamma ett par dagar, för syrrans ungar är här. Anders jobbar borta, så mamsen vill ha ett handtag under tiden. Jag var faktiskt in till stan igår (åt lunch med Jessica & Mickis) och rastade mig själv, så det ska nog gå bra. Många kids är det, men än så länge har dom varit väldigt lugna. Idag är dom faktiskt på Himlabadet, och det blev nästan för lugnt här.


Update: Haha, även att Emil 12, kom hem och sa: "Meh, har du haft pyjamas på dig hela dagen?" Sen klämde han även till med: "Öh, har du glasögon?" Märks att jag använder dom flitigt ;)




Kolla in mitt nya blingskal från Bangkok ;)


Luna bar, Krabi...

Jag tror inte ens Krabi blev nämnt i bloggen? Vi var faktiskt dit också i några dagar. Det var där vi insåg att hela vår resplan skulle bli sabbad pga dåligt väder. Vi missade alltså Phiphi, så jäkla surt... Det var också där som vi begav oss ut på vår första riktiga utgång so far. Vi åkte till Luna bar och partade hela natten. Sjukt roligt är det där, mycket skumma, udda, men trevliga människor.





Åter om Freedom Beach...

Vi har redan nämnt att vi åkte till Freedom beach, när vi bodde i Patong (Phuket). Dock försöker man vara lite snabb och få med så mycket som möjligt när man uppdaterar under semestern (vi hade ju ingen dator med oss). Därför vill jag återkomma till Freedom beach.
Det är alltså en lite, jättefin strand som man bara når med båt från dom större stränderna. Vi hyrde en egen Long tail boat för 1400 bath, då kommer dom även och hämtar dig när du vill. Man bestämmer tid innan dom åker iväg igen.
Åk dit om ni är i närheten och vill slippa alla fula parasoller och alla miljoner människor på stranden. Patong beach är visserligen enorm, men ganska jobbig. Man får nätt och jämt lägga sig på en handduk utan att bli bortjagad från dom som hyr ut solstolar.
Det är en liten, lugn paradisstrand, precis som man föreställer sig Thailand. Ljus sand och klart vatten. Det finns en liten klipptrapp dit man kan gå upp och kika på utsikten, och titta på djungeln. Längst bort på stranden finns en litet restaurang och kiosk där man kan luncha eller bara fylla på förrådet. Finns nog även toaletter där också.
Ska jag säga nått minus så är det nog alla båtar som ligger kvar vid stranden. Jag tycker att dom förstör den vackra miljön. Ungefär som på Maya bay.










En nöt att knäcka...

Vår guide på båtturen vi gjorde på Koh Chang, var väldigt speedad. Nya tricks och gåtor hela, långa resan tillbaka. Väldigt kul dock, gick lite fortare. Nu ska ni få en nöt att knäcka. Ni ska få mynten att bli fyra stycken i varje rad. En ledtråd är att det bara är ett mynt som behöver flyttas. Tänk så det knakar!





Mer Breezers till Sverige...

Det är väldigt irriterande att det finns så himla mycket goda Bacardi breezersmaker utomlands, men inte hemma. Speciellt om man hittar nya favoriter. Dom är även starkare utomlands, det är väl lite skumt? Jag skriver upp Strawberry, Pink grape, Rasberry, Mixed berries och Lemon på min önskelista :)





Behandlingar & Skönhet...

Eftersom det är så billigt i Thailand är det svårt att låta bli att testa allt sånt som man inte unnar sig hemma. Vi testade en hel del under månaden:



-2 ögonfransförlängningar

- färga ögonbrynen

-färga ögonfransar

-slinga håret

-2 manikyrer

-pedikyr

-fransk manikyr

-2 fotmassage

-thaimassage

-nacke/rygg-massage

-footscrub


Thaimassagen kändes ungefär som misshandel den här gången, fy fasen vad hon tog i. Jag vågade inte säga att det gjorde ont heller, haha! På ryggmassagen tog dom i och knäckte ryggen så det smattrade som ett smatterband, jag blev helt chockad för det kom så oväntat. Jag vill gärna vara förberedd på så otäcka saker ;) Annars är det väldigt trevligt att bli ompysslad måste jag säga.







Blir så glad...

Jag har lite svårt att låta bli att köpa presenter på semestern. Jag tycker att det är så mycket roligare att handla till familjen än till mig själv. Den här gången så roligt att jag knappt kunde shoppa till mig själv i Bangkok, dom mesta pengarna hade redan gått åt, haha! Fast jag klagar inte, jag köpte mig en del klänningar under hela resan istället, kommer väl upp här sen.
I Bangkok hittade jag en perfekt t-shirt till min Star Wars-tokiga bror. En knallig, ljusblå med ett läckert Yoda-tryck. Idag var dom här på middag, så han fick den då. Nyss fick jag mms där han skrev att den passade, och att han tycker om den. Isak fick en liten sak som lyser och som man skjuter upp i luften, som han sprang omkring med hela kvällen (och kläder som jag gav direkt till Lotta, tror inte Isak uppskattar det än, haha), Evelina skrev igår att hon gillade allt, och att hennes sambo redan hunnit använda sina presenter.


Jag blir så glad när mina kära blir nöjda :)


Som vanligt igen...

Hemma i lilla staden Sundsvall. Väldigt skönt att komma hem, måste jag säga. Inte för att jag på någotvis vantrivs i Thailand, utan för att jag inte är särskilt förtjust i Bangkok. När jag är där så vill jag bara åka hem, eftersom det är sista anhalten på resan. Det är stökigt, rörigt, för mycket folk, och man springer som en dåre och försöker shoppa hela dagarna. Jag älskar att shoppa, men helst inte under tvång.
Sen bidrog det att jag var sjuk två gånger under resan också, då får iaf jag hemlängtan. Jag åkte på matförgiftning eller nått annat kul på Koh Samet, spydde värre än tjejen i Exorcisten. Fy vad hemskt det var! Efter två dagar gick det över som tur var. Innan dess hade jag haft jätteont i magen i några dagar, och var ganska utmattad. Hehe, piller i Thailand is the shit ;)


Nu jäklar är vi i Sverige! Bilden är från ...

img_1089 (MMS)

Nu jäklar är vi i Sverige! Bilden är från Heathrow, men just nu sitter vi på bussen hem. Kalla, kära, lilla Sundsvall :)


Ingen tid...

Tiden racker inte riktigt till for uppdateringar har innan vi aker hem. Hall till godo, jag har massor att skriva om sen och mycket bilder att visa. Namnde vi tex att vi testade parasailing? Hehe..
Idag ar sista heldagen har i staden for imorgon kvall drar vi till flygplatsen. Vi kommer nog vara valdigt upptagna med var packningspanik dom sista timmarna, haha!
Nu haller vi tummarna for att resan gar bra (och att vi slipper overvikt), sa jag far aka hem till mamsen och ata hennes mat. Jag ar sjukt less pa thaimat! :)


Hoho...

Nu ar vi framme i Bangkok for shopping i nagra dagar, innan hemfarden. Jag saknar mammas mat, thaimat blir man latt less pa, haha! Torsdag ar var sista dag har, men vi landar i Sverige pa fredag. Tidsskillnad och sant grejs ni vet.
Mamma, du kan boka att Anders hamtar mig pa busshallplatsen 22.30 redan nu ;)
Imorgon ska vi aka till Tigertemplet med alla munkar. Kladerna verkar vara allas storsta problem, haha! Man var inte springa halvnaken dar, mycket markligt...
Ska forsoka vara duktig och bjuda pa nan mer bild, men vi var se vad vi hinner. Maste kidnappa Thereses dator forst. Hoppas ni har det bra dar hemma!


Pusspuss


Harfarg och bungalows!

Svart att hinna med bloggandet.. har mycket for oss pa dagarna och pa kvallarna ar vi helt slut. Sov till och med middag idag, som varsta pensionarena!! haha
Vi har iallafall landat och klivit av baten i Koh Samet.. en liten o ca 5 km lang och 1 km bred!! lagomt stor alltsa :) hehe
Har hittat ett trevligt men ganska dyrt stalle att bo pa. Fina bungalows med stor toalett, enorm kyl och tv med en bla ruta mitt pa skarmen ;P hehe sov forsta natten i en minimal liten stuga sen uppgraderade vi oss ganska fort nar vi insag att vi inte ens fick plats med packningen :P
Igar gav vi oss pa ett efterlangtat projekt. Uppdrag fargning!! ojoj.. innan vi ens fick frisoren att forsta vad vi ville var vi tvungna att forklara om och om igen for 3 personer! Det kom tillslut en engelsk karl som kunde forklara for thailandskorna vad vi ville :)
Vi blev fargade bada tva sa magda ar numera randig tiger och jag en randig barbie.. HAHA (typ).. Mitt loshar reagerade inge bra pa blondfargen sa flera slingor har gatt av :S Fick iallafall lite pengar tillbaka av frisoren som verkade ha gjort fel blandning till haret! Nu far jag sta ut med att det ar betydligt tunnare och blondare.. men men what to do!! ;P
Lagger ut lite bilder pa fb och har snart som ni kan gotta er i.. vi ar med pa ca 50 bilder av 600 pa kameran .. hmm.. ska skarpa oss!! Har jag forresten sagt att min (Jessicas) kamera slutade fungera forsta dagen i Thai?!! Darfor vi inte har extremt mkt bilderna nar bara magdas funkar!

  
Nu har vi inte tid med detta langre.. Ska strax ut och dricka lite drinkar med nagra svenskar som vi bor granne med! Hejda sa lange :)

Kramar Jessica och Magdalena!!

Snart sa...

Vi ska ge er en uppdatering snart, lovar! Vi har bara varit fullt upptagna med att resa, leta boende, bli brun, ma daligt, fylla ar, m.m. Tror jag fixar natt inlagg och bilder imorgon, om inget annat dyker upp. Dom flesta av er vet ju vad som hander genom Facebook iaf. Hoppas ni ha det bra!


Coolaste bikerbrudarna ever...


Bilder fran trekkingen...

So much fun ;)

 



Battur runt alla oar...

Igar va vi pa en o-tur med bat i massor av timmar, hela ganget. Den stora fragan ar bara: vat var alla oar? Haha! I alla fall sa va det ganska trevligt och mysigt. Vi stannade till pa tre olika stallen dar man fick stanna och bada. Pa forsta stoppet solade och badade vi lite pa stranden, pa andra hoppade vi i fran baten och badade runt den ute i vattnet, och pa tredje stoppet snorklade vi.
Snorkling kan vara ganska fantastiskt, men pa var tur var det mest kaos. Ingen i personalen talade om innan att vattnet var valdigt stromt, sa alla hoppade i forvantansfulla och glada. Drojde inte lange innan vi insag att vi hade drivit valdigt, valdigt langt ut fran var bat. Utan flytvast sa borjade jag fa lite panik sa jag simmade mot baten sa lugnt jag kunde. Nar jag insag att jag inte kom nanstans sa fick jag panik pa riktigt. Som tur var sag personalen pa en annan bat att jag hade stora problem och att jag inte orkade langre, sa dom kastade ett rep och drog upp mig pa deras bat. Jag satte mig dar och forsokte hamta andan, och da hade killarna fixat sa en fran var bat kom dit med en flytvast som jag fick ta pa mig, sen tog han tag i mig och drog mig in till ratt bat. Hittade Jessica ute i vattnet, sa jag tog tag i henne sa hon inte skulle forsvinna. Uppe pa baten stod kusinen helt skarrad och hade tydligen ocksa fatt bli inhamtad tillsammans med Jesper. Alla hade kampat mot strommarna dar ute. Fy, det va hemskt! Nar chocken val slappte kom den del tarar, men sen lugnade alla ner sig. Nu mar alla bra, och ar back on track! Lagger ut bilder fran dom senaste dagarna sa fort vi kan :)


RSS 2.0