Gott nytt år...

Jag brukar ofta känna mig lite vemodig när det är nyår, men inte nu. Bort med det gamla och in med det nya. Förhoppningsvis innebär det här året en del förändringar, gärna åt det positiva hållet, tack! Jag tänker nytt jobb eller skola, förhoppningsvis en större lägenhet m.m. Om ingenting dåligt inträffar med resan, så känns även det som en ganska trevlig start på 2011.

Jag orkar faktiskt inte ha en hel resumé om det gågna året, men jag kan iaf säga att med på topplistan ligger Australienresan och Lady Gaga-konserten. Annars har jag haft många trevliga utekvällar med powerpinglor, och sånt vill jag gärna ha mer av.


Gott nytt år på er sötnosar, vi hörs nästa år ;)





Beredd för fler kalla dagar...

Mitt i all thailandsshopping, så blev det ett par vintrigare saker. Nytt pannband med matchande vantar från KappAhl. Syns dåligt på bilden, men färgen är lavendellila.






H&M News...

Klick, klick, klick... Spännande att trosorna finns på lager, men överdelen skickas i april.




Nu är det finito på riktigt. Bommat i vänt...

img_0746 (MMS)

Nu är det finito på riktigt. Bommat i väntan på nästa butik, nycklarna inlämnade. Skum känsla... Dagen hade kunnat sluta sämre, då en stor lagerbokhylla rasade ihop som ett korthus. Pang!! Nästan över Jessica, men hon klarade sig :)


Mör som smör...

Min kropp är mör. Jag har krypit och böjt mig i alla möjliga och omöjliga vrår på jobbet dom sista dagarna. Håller på att städa ur lokalen för fullt nu eftersom det är sista veckan vi har den. Kommer snart lämna nycklarna också, jösses vilken konstig känsla.
Jag är fortfarande hemma hos mamma på kvällarna, och just nu ligger vissa av oss som tre sälar i vardagsrummet. Tittar på hockey, men det är nästan för deprimerande... Vad har hänt med vårt kära lag? Får man sova istället? Jag är trött.


Titta, en hel tomtearmé...

Fina, rosa tomtar till min enkla boning. Den stora har jag fått av mamma och Anders, dom små köpte jag själv. Det är mysigt att ha det lite juligt iaf, och rött matchar faktiskt ingenting hemma. Nångång när jag har ett större hem, så kanske till och med jag jular ordentligt!





Tvivel...


"Du är fri och tar allting för givet, du kan skratta åt livet
Du lever för stunden, precis som jag
Det är nudlar och lånade pengar, du har grå efterslängar
men lyckan i grunden, precis som jag
Vi är som personifierade Nittiotal
i ett virrvarr av chanser och val
Ont om rutiner, gott om dåliga vanor, gott om kitchiga planer
Jag lever för kicken, precis som du
Jag blir oinspirerad och ledsen av kraven och stressen
Jag har frihet i blicken, precis som du
Här står livet i farstun, så nära inpå
men det är nåt som gnager ändå

Det kallas tvivel, det där som stör
Det kallas för en klump i magen och ett konstigt humör
och jag ser hur du tänker på nåt
hur du längtar dig bort
som en fågel i bur
En obehaglig distans
en konstig känsla nånstans
Det känns tomt - eller hur"


Check...

Fick lite gjort på avcheckningslistan inför Thailand idag. Köpte minneskort, nya ploppar till mina hörlurar, och har precis beställt nya linser. Check, check, check!!!
Fyndade även två plagg på rean, annars var det mest mamma som shoppade idag :)


Det finns snö i Essvik...


Hans majestäts kungliga   jultal! Vad svår...

img_0734 (MMS)

Hans majestäts kungliga   jultal! Vad svårt att sitta och prata framför en kamera i en kvart. Nu har Fångarna på fortet hunnit börja, så vi tittar på det. Tidigare idag åt vi middag hos pappa, sen fikade vi hos mamma med Fredrik och Lotta. Bytte även julklappar :) imorgon ska jag slåss på något varuhus med familjen. Måste se om jag kan fynda något. Trevlig kväll :)


After eight-tårta till efterrätt, smarrigt...

img_0728 (MMS)

After eight-tårta till efterrätt, smarrigt! Hoppas ni blev nöjda med alla klappar, det blev jag! God jul på er :)


Jag fick hänga några kulor i granen, jag m...

img_0717 (MMS)

Jag fick hänga några kulor i granen, jag med! Tråkigt med oäkta gran, men så är det med valpar hemma. Kan inte ens ha paketen på golvet, haha! Mindre kul är att syrrans tåg inte har gått ännu, och hon skulle ha varit här om en timme :(


Packningsproblem...

Jag har lite packningsproblem med alla klappar, dom är liksom så många. Måste hitta en stor påse till att trycka ner resten i. Jag ska även packa ihop mig själv, för jag ska bege mig till mamma om ett tag. Ikväll kommer Evelina hem också, och då är vi redo för jul.


Dagens citat...





"Det största misstaget du kan göra här i livet,
är att ständigt frukta att göra ett."





                                            -Elbert Hubbard


Dagens citat...





"Ingen kan få dig att känna dig underlägsen,
utan att du ger dem ditt tillstånd.




                                                   -
Eleanor Roosevelt


Nyhet...

Undrar om det är så bra som det låter. Jag har köpt en för testning ;)







Mer till honom...


Skinntofflor till morfar, Wedins


Halsduk till Anders KappAhl


Tröja till Anders, från mamma. H&M


Äntligen...

...är alla paketen inslagna. My God, trodde aldrig att dom skulle ta slut! Jag orkade vara avancerad på två paket i år, eftersom alla ändå sliter upp dom, haha. Det fick bli mormor och morfars, lite show off-paket för släkten ;) Vi andra kommer öppna paketen i lugn och ro hos mamma på kvällen. Mormor och morfar ska även få det extra långa skohornet som en liten grej på sidan om. Man slipper böja sig minsta lilla, för det är superlångt. Perfekt för gamla (och lata) människor.




Fina paket



Ledsna paket...


Hårdträning att slå in paket...

Kan man få träningsvärk i rumpan av att slå in paket? Haha, nånting spännande verkar jag har gjort iaf. Satt med paketen till tolv igår, och jag är fortfarande inte klar.
Nu ska jag snart ner på stan och kika på dom sista klapparna, sen blir det jobb till kl 18.


Julbak har det blivit också...

Jag som gjorde en massa roligt julbak ifjol, rocky road, egen choklasmousse m.m. I år har jag bara bakat muffins, exakt en till varje person, haha! Hade inge mer mjöl, men jag lär väl hinna en omgång till. Iofs så ska jag ju göra det där tårtan också. Jag har helt enkelt inte haft tid det här året, har jobbat galet mycket dom sista veckorna.
Jag har tagit tag i juklappsinslagningen också, men jag är helt slut efter fyra paket. Min rygg klarar fasen ingenting sen bilolyckan, det är himla jobbigt... Sen vill jag ju gärna slå in paketen fint också, med egen prägling. Inga trista tomtepapper här inte! Tycker att det är väldigt tråkigt med butiksinslagna paket. Dom ser alla likadana ut, och det syns ofta på en gång vart dom kommer ifrån. Jag har inget emot att få såna paket av andra, jag vill bara inte ge bort såna själv :)





My perky cupcakes, yumi!


Juldrömmar...

Jag ska baka en smarrig (hoppas jag) After eight-tårta till jul. Kollade innehåll och började handla för bakning igår. Inatt drömde jag att jag bakade den där tårtan, men fyllningen mellan lagren var julskinka. Haha, blä!!


Piz buin & Hawaiian tropic...

Kanske världens bästa solskyddprodukter. Hawaiian tropics sololja med solskyddfaktor är som gjord för mig. Pressa, pressa ;) Sprayen nedan är perfekt för ansiktet, för den svalkar skönt, och går direkt in i huden. Lånade av Sandra nr vi var i Thai, och jag älskade den. Igår hittade jag äntligen den, så jag köpte två stycken. Spray tar slut fort, haha. Jag gillar som sagt inte att vara oplanerad, så jag har gärna mina saker med mig när jag åker. Jag hatar när alla säger: köp inte det där, det kan du hitta dit du ska. NEJ. Allt går inte att hitta.





Blä...

Jag har dom här lilla rackarna som väntar på att sväljas i kylen. Dukoral inför resan. Blä. Nu är det mindre än en månad kvar, och det börjar kännas ganska verkligt för första gången. Klart jag har längtat, men nu börjar pirret komma! Nu är vaccinationerna klara, jag har börjat köpa solskydd, kläderna måste snart gås igenom...
Försöker lösa resan till Arlanda på smidigast sätt nu. Vill helst inte åka ner dagen innan och krångla med packning, men jag vill vara ute i god tid på avresedagen. Vet inte om jag litar på tågen heller, så är mest inne på buss just nu. Första klass y-buss, kanske? ;)





Klappar och annat...

Julafton om fem dagar. Galet. Jag har liksom inte hunnit koppla det än. Vet inte ens om julklappsinköpen är klar? Är jag det? Vad fattas annars? Åh, vad svårt... Kan bero på att allt ligger i en stor hög på mitt golv, inte så lätt att komma ihåg vad som ligger där. Apropå julklappar så ska jag faktiskt börja slå in lite nu ikväll. Hade storslagna planer på att städa, diska, boka tvättid, slå in alla julklappar ikväll. Jag och Jessica tog en snabbtur till Birsta istället, och handlade efteråt, så det blev rätt sent ändå. Har iaf hunnit laga maten, alltid nått :)





Jag fick mig också nått från Lanvin-kollek...

img_0697 (MMS)

Jag fick mig också nått från Lanvin-kollektionen, haha! En ny strandväska till Thai. Det var faktiskt inte lätt att hitta en lämplig där sist, så jag chansar inte den här gången.


Busy...

Tänkte skriva att jag inte har hunnit skriva så mycket, men det är inte riktigt sant. Jag har bara haft lite annat för mig. Igår var jag på bio efter jobbet och såg The Town, och ikväll blev det filmkväll hemma med Jessica. Såg bland annat Devil. Den var okej, lite skumt slut bara. Annars håller jag mest på att bli insnöad igen eftersom det aldrig slutar snöa. Ge dig, snöjäkel!!
Jobb imorgon igen, så nu är det dags att krypa ner i kalla sängen. Gud, så skönt... Känns som att grannarnas partydunkande kan förstöra lite, dock!


Hmm... Det börjar bli tomt på jobbet!

img_6410 (MMS)

Hmm... Det börjar bli tomt på jobbet!


Åh så söt! Från strl 56 på KappAhl. Det fi...

img_0687 (MMS)

Åh så söt! Från strl 56 på KappAhl. Det finns sjukt mycket fint där nu för tiden! Deras sovkläder är underbara och barnkläderna jättesöta.


Synundersökning...

Jag gjorde helt oplanerat en synundersökning idag. Jag tycker allt som har med undersökningar att göra är läskigt. Typ ögon, kropp, tänder... Anledningen var att jag är inne på mina sista linser, som jag redan har haft alldeles för länge. Vill gärna se bra i Thailand, och ha extra ifall jag tappar en lins. Jobbigt att inte se omgivningen på fyra veckor. Synen har iaf inte blivit sämre som jag var orolig för, linserna är bara smutsiga, haha. Jag tycker det där med rengöring är klurigt, hälften av mina linser går ju sönder när dom gnuggas runt. Jag har extra tunna för bättre syre till ögonen. Meeen, får väl försöka bättra mig ;)
Köpte även ett presentkort till mamsen (julklapp), så hon kan köpa nya glasögon. Tror att alla julklappar är klara nu, förutom dom som jag ska köpa på jobbet.


Håller tummarna...

Nu drar jag mot sängen och håller tummar och tår att jag får sova utan att hosta inatt. Jag har nu hostat tills jag har kräkts tre gånger i veckan, och vaknat varje natt i nästan två veckor. Dubbla hostpiller borde väl göra susen? Nu är det krig mot förkylningen... Ni skulle ha sett mig igår förresten. Låg på soffan hos mamma och tittade på tv med dom. Helt plötsligt fick jag världens nysattack så jag vred till revbenen på nått konstigt, obehagligt sätt. Det lät ungefär såhär: attscchhooAAAAAAAAAAJJJJJJJJJJJJJJJ!!! Haha, dom frågade vad tusan jag höll på med. Är alldeles öm idag.

Imorrn blir det en fika på stan med Jessica, och eventullt en tripp till Malin. Vill inte smitta hennes barn om jag inte känner mig bättre.


Första dagen på jobbet...

Jag gick till jobbet idag, ofrisk och allt! Skam den som ger sig. Lite jobbigt var det faktiskt, men jag kan inte stanna hemma hur länge som helst. Det jobbigaste var den ENORMA stöten jag fick i fingret på vägen ut genom personalgången. Jag är rädd för låsknappen, jag kommer bli grillad. Till och med praktikanten som gick bakom mig hörde hur det knäppte till, haha.
Idag känns det iaf som att det börjar släppa lite, men halsen gör fortfarande ont efter hela pencillinkuren. Jag kanske mår bättre med tanke på alla piller jag stoppar i mig. Äger ett mindre apotek just nu. Halleluja över hostpiller, inatt kanske jag får sova!






Svenska hjältar...

Sitter och kollar på Svenska hjältar nu. Herregud, är det någon som kan hålla tårarna inne? Det är så fint att det finns så underbara människor, och jag önskar att jag skulle göra likadant i en sån situation. Att vara den som agerar istället för att bara titta på. Svårt att veta, men kan nog inte säga vilket innan man står där.
Tänk han som tog en yxa och hugg av sin kompis ben för att rädda honom ur en brinnande bil för ett par år sen. Eller han som fångade pojken som föll från fönstret ifjol.


Just the way you are...

Oh her eyes, her eyes
Make the stars look like they're not shining
Her hair, her hair
Falls perfectly without her trying

She's so beautiful
And I tell her every day

Yeah I know, I know
When I compliment her
She wont believe me
And its so, its so
Sad to think she don't see what I see

But every time she asks me do I look okay
I say

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

Her nails, her nails
I could kiss them all day if she'd let me
Her laugh, her laugh
She hates but I think its so sexy

She's so beautiful
And I tell her every day

Oh you know, you know, you know
Id never ask you to change
If perfect is what you're searching for
Then just stay the same

So don't even bother asking
If you look okay
You know I say

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

The way you are
The way you are
Girl you're amazing
Just the way you are

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are


Bombning...

Det första jag hörde när jag klev upp och slog på tvn var att gårdagens bombning kan ha varit en terroristattack. Att det utreds som en terroristattack. Att en man har bombat sig själv vid Drottninggatan. Att han skickade ett hotbrev till TT.
Tanken gör mig så himla rädd faktiskt. Om det är så, så är det ingen omöjlig tanke längre. Om det är så, så har någon försökt döda oskyldiga människor i vår huvudstad. Människor som skulle kunna vara min familj eller vänner. Om det är så, att det visar sig vara ett terrordåd. Är det då troligt att en misslyckad bilbombning är allt som kommer hända? Fy, jag blev verkligen illa berörd av det här. Hoppas att det visar sig röra sig om nått helt annat.

Nu ska jag släppa tankarna på det där en liten stund, gå och snyta mig, äta lite frukost och kika på Brudens bäste man. Bra att jag inte har lyckats se den på två år! :)


Barnvakt...

Idag skulle mamma och Anders vara barnvakt till Isak under dagen, så mamma vill att jag skulle följa med som sällskap. Vilket sjujäkla sällskap jag var nerbäddad i soffan, sovandes halva tiden. Så går det när man släpar med hängiga människor. Busade faktiskt med Isak en liten stund för att göra honom nöjd, men efter att han skallade mig gav jag upp, haha! Jag skulle lätt kunna lägga mig för natten nu, sjukt trött.

Well, well, hoppas att ni har en trevlig helg :)


Sorry...

Jag ska sluta bomba er med hundar en stund. Snorar på här hemma, men inatt vaknade jag bara en gång av hostan. Framsteg, eller luras kroppen bara? We´ll see...
Antar att dom flesta av er kollar på Idol ikväll, och det gör jag med. Jag gillar inte att vara taskig, men alltså.. Varför Minnah? Jag förstår det faktiskt inte. Fast ja, vinnarlåten är kanske lite mer hennes stil än Jays. Shit the same säger jag egentligen, jag bryr mig faktiskt inte. Ingen kan slå Ola iaf, höhö ;)


The cutest thing ever...

Gudars, har ni sett nånting sötare? En bild från i somras, tagen av Evie.




Somliga har det bra ;)

img_0669 (MMS)

Somliga har det bra ;)


Blir inte frisk...

Det här var den envisaste halsontet/förkylningen som jag varit med om på länge. Känns bra ibland, sen är jag helt däckad dagen efter igen. Snart har jag även hostat sönder mig (hostade tills jag kräktes idag, kul), och får knappt sova pga det. trötttjej.nu. Blir hemma resten av veckan, tar det säkra före det osäkra.
Om en stund ska jag flytta mig från sängen till soffan (tack gode Gud för laptops) och kika lite på hockeyn. Får se hur länge jag orkar hålla mig vaken.





Sommaren 2010


Mer till lilleman...

Isak ska även få dom här, kunde inte låta bli att norpa dom på jobbet. Dom och koftan tillsammans kommer bli så nice. Haha, det är tur att han får leksaker av andra.


 



Julklappar till honom...

Att köpa presenter till karlar är bland det svåraste jag vet. Till råga på allt så brukar dom nästan aldrig säga vad dom vill ha heller. Nu är iaf julklapparna till pappa inköpta, känns skönt att ha det klart. Eller vem vet, det kanske blir någon liten grej till, men värdet bara på det här är ändå 1000kr.
En jättefin och mysig kofta från H&M, och ett par nubuckskor i vintagestil från DNA. Dom är alltså lite sliten till utseendet, så jäkla snygga.
Pappa är väldigt smal och oftast välklädd, så det är kul att poppa till honom lite ;)







6 veckor kvar...

Galet.






Det blev hockey för mig igår. Inte det bäs...

img_0306 (MMS)

Det blev hockey för mig igår. Inte det bästa sjukmässigt, men har man biljetter så vill man gå. Inte så mycket jobbigare att sitta där än hemma! Tyvärr förlorade vi efter straffar (16st blev det innan det var klart) men annars så var det ganska spännande :)


"Sjukskriven"...

Idag gav jag upp, så nu ska jag vara hemma och sjuk i ett par dagar. Börjar med två, men antagligen blir det tre. Hann bara kliva upp imorse och gå ett par steg innan det var dags för näsblod också. Kul början på dagen sådär vid sjutiden på morgonen.
Halsen är iaf lite bättre efter min antibiotikakur, och just nu är den nyfunna hostan värst. Vet inte om jag kommer knäcka ett revben eller hosta upp mina inälvor först!
Mormor skjutsade ut mig till mamma, så jag tänkte kurera mig här. Skulle bli så himla långsamt att vara sjuk, ensam i min lägenhet, så det pallar jag inte.


Glass i stora lass, som svalkar skönt i ha...

img_0652 (MMS)

Glass i stora lass, som svalkar skönt i halsen. Bra skit! Mindre bra är att min halsinfektion nu har utvecklats till en fulltalig förkylning.


Julklappar...

Köpte julklappar till Isak igår. Kunde inte motstå den fina koftan, och han gillar Bilar (det är en pyjamas). Vi syskon emellan brukar egentligen inte byta julklappar, men av Fredrik och Lotta så får vi alltid. Svårt att hitta nått bra som dom gillar, så därför blir det oftast till lilleman istället. Åh, vad glad han kommer bli för sina mjuka paket. Haha, not. Från KappAhl.






Ett par bilder till...








Julbordet...

Eh... Jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Julbordet igår var helt galet. Det slutade med att en full kille dansade framför vårt bord, började strippa lite lätt, la sig över bordet och krossade vinglasen under honom. Haha, så jäkla sjukt var det! Vi satt väldigt nära scenen, så dom fulla människorna hade lätt att hitta oss. Naturligtvis tyckte alla att det var kul, men det kändes lite jobbigt att alla satt och stirrade mot vårt bord. Jag håller mig gärna utanför underhållningen ;)
Det var längesen jag skrattade så mycket, det var verkligen galet. Undra hur nöjd han är idag, hahaha!






Redo...

Klänningen är sydd, benen är rakade, väskan packad. Nu är jag redo för julbord (hinner inte hem efter jobbet)! Hoppas bara att jag får sova inat, annars kommer det bli lite kämpigt. Är inte ledig före nästa söndag igen.

Jag beställde nyss lite sprit av min kusin. Tänkte börja lite smått med två flaskor, det räcker ganska länge för mig. Efter en stund ringde Jessica, så jag frågade henne om hon ville ha nått också, vilket hon ville. Skyndade att skriva till min kusin att han skulle ta två flaskor till, utan att nämna namn. Fick till svar:


"Vart Jessica törstig eller? ;)"


Hahaha, he knows us too well. Jag kan även tillägga att det inte är nått olagligt vi håller på med, vi är lastgamla hela högen. Bara smidigt att låta nån annan handla ;)
Nu ska jag äta glass för att bedöva halsen lite, och se vilka som går till final i Idol! Heja snygg-Olle!


 





Ont, det gör ont...

Åh Gud, ursäkta mitt gnäll, men ni förstår inte hur ont jag har. Eller jo, kanske den som har haft samma sak. Jag har inte sovit inatt för jag har vaknat varje gång som jag försökte svälja. Jag får även lätt panik när jag gäspar för det känns som halsen ska slitas sönder, och tro på fasen att jag verkar ha fått nått gäspningssyndrom! Har gäspat typ 17 gånger på en kvart.
Jag har iaf en diagnos nu efter ett utdraget läkarbesök. Jag blev runtskickad tre gånger och fick dessutom sitta i väntrum mellan varje gång. Dom tog blodprov, nått prov i halsen och kollade tempen. Diagnosen är iaf inte halsfluss som jag trodde, utan halsinfektion. Hur kul låter det? Jag ska iaf äta pencillin nu i tio dagar, så jag hoppas att det ger med sig snabbt. Jag tror att jag ska leva på glass till dess, det enda som svalkar och bedövar.


Till råga på allt...

Jag ska snart bege mig till vårdcentralen, idag var det faktiskt någon som både ville prata med mig och träffa mig. Frågan är väl bara om jag får nån medicin eftersom dom är ganska hård på det. Hoppas, annars blir det en lång helg.
Till råga på allt så gick det nyss en säkring i huset också, så nu är jag i princip utan ström. Jag. Orkar. Inte. Jag hatar att ringa hyresvärden, och karln i huset som är lite handyman är på jobbet. Damp, damp, damp!!


Av längtan till dig...

Nu är jag less på dig vintern. På att öronen håller på att trilla av till marken varje gång jag går ut, på min michelingubbejacka, på att det är snorhalt, att det är mörkt. Nä ni, vinterna var inget för mig det här året heller. Sommar, ljuva sommar. Du är efterlängtad redan...





Calling Doctor Jones...

Haha, skön låt. Blev påmind när Jessica citerade den på min fb. Jag har försökt ringa vårdcentralen hela dagen, men det går inte. Dom vägrar att prata med mig. Eller jag får inte ens lämna mitt nummer i deras uppringningskö. WTF?? Kul system när det funkar! Ska kliva upp tidigt och ge det ett nytt försök imorgon, min hals är heeeemsk. Jag är ganska övetygad om att det är halsfluss eftersom jag hittade ett par prickar på dom där runda grejorna i munnen (haha, namn? Halsmandlar?) idag. Äckelpäckel. Sen har jag ju knaprat värktabletter och halstabletter utan dess like, och inget hjälper.
Nu till nästa viktiga fundering. Jag undrar om man får dricka alkohol om man äter antibiotika? Annars får jag nog inte pillra mig förrän efter julbordet på lördag. JAG SKA FORTFARANDE PÅ JULBORD OCH DRICKA DRINKAR, HÖR DU DET HALSEN??


Halsen krånglar än...

Varför försvinner inte mitt halsont? Halsfluss? Natten var hemsk, vaknade 5-6 gånger och frös ena stunden och svettades nästa. Jag var till och med inne på att sjukanmäla mig ett tag, och det har jag aldrig gjort förut. Jag brukar inte bli sjuk så ofta, så det känns skumt att jag redan åkt på nånting igen. Jag ska på julbord i min fina klänning på lördag, hör du det halsen??? JAG SKA!!


RSS 2.0